top of page

KIDS & FAMILIES

WHAT TO EXPECT

Tijdens een familieshoot leef je het leven een beetje trager dan anders. 

Ik zou prachtige foto's kunnen maken van jullie gezin voor een wondermooie zonsondergang op een prachtig strand. Ik zou jullie kunnen vertellen wat je met je handen moet doen, hoe je naar elkaar moet kijken en jullie een hele namiddag laten poseren. 

 

Maar dat doe ik liever niet. Ik creëer liever schoonheid in het alledaagse, in de manier waarop jullie elkaar vasthouden, sussen, kussen en aanraken. Opdat jullie binnen twintig jaar de foto's bekijken en opnieuw rechtstreeks gekatapulteerd worden in waar je vandaag bent. 

 

Jullie zijn een gezin, dat een beetje lijkt op dat van mij met jullie kleine aanrakingen, gewoontes en liefdevolle gebaren, jullie kleine maar gelukkige oogjes. Voor, tijdens en na de sessie luister ik, ga ik op zoek naar de schoonheid in jullie alledaagse connecties en verbindingen en waar nodig, stuur ik jullie zachtjes om ze nog een beetje meer naar voren te brengen. 

julievanderhaeghe393448.jpg

LES COMPLICES

Tijdens een 'les complices' sessie draait alles om de intimiteit tussen mama en kind(eren). Het is een sessie die erop gericht is om jullie connectie te vieren en in beeld te brengen, een ode aan jouw moederschap en/of kind zijn. Het gaat om verbinding, elkaar zien, zachtheid en echte emoties. Het gaat om de ontroerende eenvoud van aanrakingen, gewoontes, blikken.

 

Het resultaat is geen klassieke familiereportage maar iets wat meer poëtisch, intiem, zacht en waarschijnlijk ook wat meer artistiek is. Een fijn compromis tussen 'storytelling' en kunst.

Beelden om voor altijd te koesteren. Poëzie in het leven van alledag. 

LIEVE WOORDEN

Julie kwam met een warm gevoel binnen. Net alsof er een vriendin die je al jaren kent even over de vloer komt. Daarna verdwijnt ze op de achtergrond zodat de interactie tussen moeder en kind primeert. Er was geen gevoel van ‘gestaged’ fotografie, alles was natuurlijk en dat is terug te zien in de uiteindelijke foto’s.

Toen ik de beelden ontdekte overviel me een gevoel van zachtheid. 

De beelden met mijn zoontje waren zo puur en teder. Ik noem ze kleine kunstwerkjes. Beelden die ik zal koesteren voor het leven. Ik heb er ook enkele op mijn Instagram geplaatst en ik kreeg meteen heel lovende reacties over de foto’s van Julie. Ik denk omdat Julie haar stijl zo verfrissend is in het 'fotografie landschap’.

SANYA

EMILIE

Mama worden is best wel ingrijpend voor je lichaam. Niet enkel verander je als persoon, maar ook je lichaam past zich aan. Door het in beeld te brengen bij Julie, besef ik dat mama worden het mooiste is en dat je helemaal ok bent zoals je bent. 

Ik voelde me op mijn gemak bij Julie, ze stelt je gerust en gaat met heel veel respect met je om tijdens de shoot. Je hebt direct een goed gevoel en je kan haar dan ook helemaal vertrouwen. Je weet dat ook zij mama is en dat ze door hetzelfde verhaal is gegaan als jij. En net dat voelt zo vertrouwd aan. 

De resultaten zijn er dan ook naar, doordat je je zo goed voelt bij Julie, brengt ze je in beeld zoals jij bent. Geen beelden waarvan je denkt: 'dit ben ik niet' maar echte beelden waarin je jezelf en je kindjes herkent. En net dat maakt alles van haar werk zo prachtig en intiem. De mooiste herinneringen in beeld brengen. Dat is onbetaalbaar! Thanks Julie! 

White on Transparent.png
bottom of page