top of page

JULIE VANDERHAEGHE

julievanderhaeghe418950.jpg

ABOUT ME

LEER ME EEN BEETJE BETER KENNEN... 

  • Twitter Clean

DE VROUW ACHTER DE CAMERA

 Al sinds ik me kan herinneren, ben ik bezig met schoonheid. Als kind vertaalde zich dat in het schilderen, het maken van poppenkleertjes, het schrijven van gedichten,.. Als twintiger kreeg ik voor het eerst een camera in mijn handen en werd ik op slag verliefd. Na mijn studies psychologie, volgde ik een avondopleiding fotografie en ontwikkelde een stijl die vooral neigde naar documentaire. Naast mijn liefde voor schoonheid, was er immers ook altijd de interesse in mensen, in alles wat menselijk is en in de schoonheid die daarin de vinden is. 

Vele jaren en een carrièrezijsprong later, pakte ik mijn camera opnieuw op en deed ik wat ik al lang had moeten doen. Ik startte als professioneel fotografe. Net als mensen, evolueren we als fotografen constant. Ik startte als baby- en gezinsfotograaf en had een vrij algemeen aanbod. Ik fotografeerde prachtige mensen op de mooiste locaties die weinig tot niets vertelden over de mensen zelf. Ik miste diepgang, eerlijkheid en puurheid. 

Vandaag fotografeer ik moeders, gezinnen, koppels die net als ik, op zoek zijn naar dat tikkeltje meer in fotografie. Pure, eerlijke, eenvoudige fotografie die connectie en eigenheid viert, met zin voor elegantie en een enorm gevoel voor licht. Clichébeelden zal je bij mij weinig vinden. Snelle en geposeerde fotografie nog minder. 

Ik vind het heerlijk om mijn tijd te nemen voor mijn klanten, om ze echt te leren kennen, om te leren wat hen bezielt en verbindt. En ik neem dat mee in mijn beelden, om dan een schat aan heel persoonlijke herinneringen te creëren voor de generaties die komen. 

IMG_2822.jpg
bottom of page